Wat neem je mee naar een Pretpark

Geplaatst op

Jaarlijks gaan wij Nederlanders vijf keer per jaar er op uit. Dit houdt in naar een pretpark, museum, festival of andere uitjes. Vooral tijdens de zomermaanden gaat iedereen erop uit. Voor een gezin is dit altijd een spannende dag. Vaak verheugen de kinderen al weken op een leuk dagje uit. En dan wil je natuurlijk wel dat het een perfecte dag wordt voor iedereen. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet waaraan je moet denken.

1. Goede schoenen

Dit is een van de belangrijkste punt waar je aan moet denken. Een dag in een pretpark bestaat veel uit lopen en stilstaan in de wachtrijen. Zeker als je dat niet gewend bent ga je dit merken aan je voeten. Zorg daarom voor goede wandelschoenen. Een hele dag op slippers lopen ga je bijvoorbeeld niet volhouden. Al kan slippers even handig zijn als je besluit in een natte attractie te gaan. Zo voorkom je dat je in natte schoenen rondloopt.

2. Kleding

Kijk voordat je vertrekt eerst goed naar de weersvoorspellingen. Ben je van plan om tot laat te blijven. Zoals de efteling tot 11 uur in de avond open is. Hou dan ook rekening mee dat het in de avond flink kan afkoelen. Is het bijvoorbeeld koud hou er dan rekening mee dat wanneer je nat wordt van bepaalde attractie dat je kan behoorlijk kan afkoelen. Neem daarom ook eventueel wat reservekleding mee.

3. Slecht weer

Mocht je pech hebben met het weer. Neem dan paraplu, regenjas of een poncho mee. Is de kans klein dat het gaat regen neemt het toch voor de zekerheid mee. In Nederland zijn wij niet altijd zeker van mooi weer. Je kunt je spullen altijd even achterlaten in de auto. Bij de meeste pretparken kan je makkelijk bij je auto komen.

4. Eten

Eten kan in Pretparken vrij prijzig zijn. De prijzen liggen vaak een stuk hoger dan je bent gewend van een normale restaurant. Als je zowel voor de lunch als avondeten in een pretpark wil eten ben je gauw al 20 euro per persoon kwijt. Hou er ook rekening mee dat een hele dag bewegen energie kost. Dus men heeft ook veel sneller honger dan normaal. Dus wat extra voeding zoals fruit, snoep en chips kan zeker geen kwaad.

5. Zonnebrand

Als het zonnig word is een zonnebrandcreme handig om mee te hebben. Ook al is het niet heel erg warm maar een hele dag in de zon rond lopen kan er al voor zorgen dat je verbrand. Een zonnebril is ook fijn voor je ogen